گروه خبري : عمومی
تاريخ انتشار : 1400/01/23 - 13:45
كد :7

آشنایی با عملکرد کمپرسور اسکرو

ما در گروه صنعتی هیوا صنعت بزرگترین مرکز فروش انواع قطعات کمپرسور در ایران می باشد شما عزیزان می توانید برای خرید قطعات کمپرسور با مشاورین ما در این مجموعه تماس حاصل نمایید. برای آشنایی با عملکرد کمپرسور اسکرو با ما همراه باشید.

کمپرسور اسکرو چیست

کمپرسور اسکرو با استفاده از دو عضو دوار برای تراکم و رساندن حجم بالایی از گاز به دما و فشار بالا کاربرد دارد. به کمک دو مارپیچ دورانی نر و ماده، گاز در عین چرخش متراکم نیز می‌شود. بخار سرد مبرد در ورودی مکیده شده و بین رزوه‌های مارپیچ محبوس شده و در عین چرخش با دما و فشار بالا در خروجی، تخلیه می‌شود. کمپرسور اسکرو بر اساس تعداد مارپیچ (تکی و دوقلو و چندتایی) تقسیم بندی می‌شود. همچنین کنترل ظرفیت در نوع اسکرو به کمک تغییر دور حاصل می‌شود.

آشنایی با عملکرد کمپرسور اسکرو

کاربرد  کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو از انواع کمپرسورهای صنعتی است که کاربردهای زیادی را در صنایع مختلف دارد. عملکرد این دستگاه به نحوی است که با حرکت دورانی دو رزوه نر و ماده، در دو جهت مخالف کار می‌کند. این حرکت باعث بالا رفتن فشار و دما شده و فشار مورد نیاز دستگاه را تولید می‌کند. از کمپرسورهای اسکرو بیشتر در صنایع بزرگ استفاده می‌شود. در طراحی این دستگاه، قطعات کمتری نسبت به سایر کمپرسور‌ها استفاده شده است‌.

ویژگی کمپرسور اسکرو

کمپرسور به نوعی از ماشین ها گفته می شود که به کمک آن می توان سطح فشار سیالاتی را افزایش داد. این مدل از ماشین ها سهم بسیار زیادی را در رفاه و آسایش زندگی بشر داشته باشند. امروزه بسیاری از شرکت ها و برندها به دنبال طراحی و عرضه بهترین و باکیفیت ترین انواع کمپرسورها هستند که هر یک از آنها دارای یک سری از مهمترین و اصلی ترین ویژگی ها می باشد. از بهترین نوع این مدل از کمپرسور ها را، کمپرسور اسکرو تشکیل داده است که این دستگاه دارای قابلیت فوق العاده و خود (یعنی دایم کار بودن) توانسته است در بسیاری از صنایع کاربرد فوق العاده ای را از خود نشان دهد.

نحوه‌ی عملکرد کمپرسور اسکرو

نحوه عملکرد کمپرسور اسکرو به این صورت است که هوا به داخل کمپرسور باد مکیده شده و با عبور از دندانه‌های روتورهای نر و ماده، در طول روتورها حجم آن کاهش یافته و فشرده می‌شود. در واقع، کمپرسور اسکرو با سیستم مکش خود هوا را بین دو روتور به دام می‌اندازد و با حرکت دادن به داخل روتورها، حجم آن را کم و آن را فشرده می‌کند. در نهایت، هوای فشرده شده با بهترین کیفیت حاصل شده و در موارد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. فشرده سازی هوا توسط کمپرسور گرما تولید می‌کند. اگر در طی فرآیند فشرده سازی، گرما اضافه گردد و یا از بین برود، به این فشرده ‌سازی ایزوترمال گفته می‌شود. با بالا رفتن فشار هوا و به دنبال آن افزایش دما، به آنتروپی مایعات، جهت اندازه‌گیری میزان از بین رفتن انرژی، نیاز خواهد بود. به طور کلی، میزان بازدهی تراکم سازی یک کمپرسور به راندمان هوا و محفظه‌ی تراکم نیز بستگی دارد.