- صفحه اصلی
- محصولات
- روانکار صنعتی
روانکار صنعتی
در بسیاری از مواقع روانکاری ماشینها و قطعات با استفاده از روانکار صنعتی انجام می شود. به طور کل چهار نوع روانکار صنعتی وجود دارد: روانکار روغنی، گریس، روانکارهای نفوذگر و روانکارهای خشک از جمله روان کنندههای رایج در حوزه صنایع و خودرو هستند. دو روان کننده روانکار صنعتی رایج که عمدتا افراد با آنها سر و کار دارند و در زندگی روزمره خود نیز از آن استفاده میکنند روانکارهای روغنی و گریس هستند. ممکن است یک صنعت بزرگ نیاز به روانکارهای نفوذ کننده نیز داشته باشد به ویژه زمانی که با پیچ و مهرههای چندین ساله کار میکند. برای تهیه انواع روانکار های صنعتی با
هیوا صنعت در ارتباط باشید.
انواع روانکار های صنعتی
همانطدر که در ابتدا اشاره شد روان کار های صنعتی ۴ دسته هستند که هر کدام متریال و ویژگی های خاص خود را دارند از جمله :
روانکار صنعتی روغن
روغن مایع نسبتا غلیظی است که به صورت رایج با وزن چگالی، غلظت و همچنین مدلهای مختلف تولید میشود. در عین حال ازمواد افزودنی نیز برای ترکیب با روغنهای روان کاری استفاده میشود تا از اکسید شدن و خورده شدن قطعات فلزی جلوگیری کند. موارد استفاده از روانکار صنعتی روغنی روی لولاها، یاتاقانها، ابزاری که مخصوص نگه داشتن قطعات روی هم هستند و همچنین تیغههای تراشکاری است.
روانکار صنعتی گریس
گریس از ترکیب روغن با یک ماده غلیظ کننده تشکیل شده است. گریس عمدتا از صابونهای مبتنی بر لیتیوم ساخته میشود و و گاهی اوقات در آنها از روانکارهای اضافه نیز (مانند PTFE، تفلون) استفاده میشود. به دلیل نحوه ساخت گریس میتوان نوع روانکاری آن را مانند روغن دانست هر چند که ساختار بافت و غلظت بسیار بالاتری که دارد، سبب میشود تا خیلی بهتر به سطح قطعات بچسبد و روانکاری بهتری داشته باشد. گریسها با شرایط مختلفی عرضه میشوند. روی چرخ دندهها، یاتاقانها، زنجیر آلات و اتصالاتی که در ماشینهای مختلف استفاده شده و قابلیت باز کردن دارند، میتوان از گریس استفاده کرد.
روانکار صنعتی نفوذ کننده
روانکاری با این مواد را روی ماشینهایی انجام میدهند که دارای پیچ و مهره یا قطعات زنگ زده هستند و پس از سالها به سختی باز میشوند یا عملا باز کردن آنها ممکن نیست.
این روانکارها به داخل قطعات نفوذ کرده و با ایجاد فاصله میان خوردگی، زنگ زدگی یا سطحی که در آن پیچ یا مهره بسته شده است، باعث میشوند تا هم زنگ زدگی از بین برود و هم پیچ باز شود. دوام آنها بسیار پایین است و نمیتوان از آنها به عنوان روانکار دائمی استفاده کرد.
روانکار صنعتی خشک
زمانی که امکان استفاده از روانکارهای صنعتی روغنی، گریس یا نفوذ کننده وجود ندارد، به روان کننده خشک نیاز است که میتواند در سطح مولکولی عمل کرده و کار روانکاری را انجام بدهد. ذرات خشکی مانند گرافیت که در این روان کنندهها استفاده میشود، لغزندگی بسیار بالایی دارد و سبب میشود تا روانکار به کوچکترین درزها نفوذ کند و روانکاری را انجام بدهد.